1 tb micro sd kart
Teknoloji

Western Digital ve Micron’dan 1 TB’lık microSD Kart

MWC (Mobil Dünya Kongresi)’nde dev teknoloji markaları olan Western Digital ve Micron tarafından kullanıcılara sürülen bu microSD kart 1 TB hafıza seçeneği bizlere sunmakta. 64- 128 – 256 GB’a kadar hafıza desteği sunarlarken çıtayı 1 TB’a kadar taşındı.

Micron tarafında SD kartın ismini Micron c200 1TB microSDXC UHS-I yaparken bununla beraber Western Digital tarafında SanDisk Extreme microSDXC UHS-I adını verdi.

1 tb sd kart

Teknik özellik bakımından olursak Micron tarafında 100 MB/sn okuma, 95 MB/sn yazma hızına sahipken Western Digital tarafında 160 MB/sn okuma, 90 MB/sn yazma hızı kullanıcılara sunmaktadır. Bu hafıza büyüklüğünün sebeplerinden biri olan verilerin boyutları çok fazla olması ve günümüz teknolojisinde 4K çözünürlükteki videoların boyutlarının yüksek olması.

İki microSD kartında’da bulunan A2 Uygulama Performans Sınıfı özelliklerinin bulunması oldukça büyük avantaj, bu özelliğin amacı mobil uygulamalar içinde’de kullanılmasına müsait olmasıdır.

2019’la beraber çıkacağı söylenen bu hafıza kartlarının Micron tarafından fiyat ve çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi verilmezken, Western Digital tarafında Nisan ayında çıkması planlanan hafıza kartlarının 512 GB modeli 250 dolar olarak belirlenirken 1 TB’lık modeli 450 dolar olarak çıkması beklenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir