Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı
İnternet Teknoloji

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

2020’nin ortalarına doğru Android 11’i kullanıcılarına sunan Google, Android 12 güncellemesinin yayın tarihini ve özelliklerini açıkladı.

2021’in başından beri beklenen Android 12 duyurusu ve tanıtımı sonunda Google tarafından verildi. Yeni işlevsel özellikleri ve mevcut özelliklerin geliştirilmesiyle beklentileri karşılayacak bir Android 12 kullanıcılarını bekliyor. Kullanıcı geri dönüşlerine ve şikayetlerine önem veren Google, temalar hakkındaki kullanıcı şikayetlerini göz önünde bulundurarak bu alandaki işlevsellikleri de geliştirmiş gibi gözüküyor.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

ANDROİD 12’NİN GETİRECEĞİ YENİ ÖZELLİKLER;

Yeni Tasarım

Google, Android 12 ile kullanıcıya büyük bir tasarım değişikliği sunuyor. Material You isimli yeni tasarımı ile Android 12, kullanıcının, arka planına göre renk kombinasyonu yapmasına izin veriyor, veya kullanıcının yapmasına gerek kalmadan arka plana uygun renk kombinasyonunu kendisi otomatik belirliyor. Uygulama simgelerinin etrafındaki kalınlığı dahi düzenlemeye izin verecek olan Android 12 güncellemesi ,tema üzerinde birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Tasarım açısından tüm güncellemeleri ve yenilikleri Material You ismi altında toplayan Google, Andorid 12 ile sadeliği ön plana çıkartırken, tasarımı kullanıcının kişiselleştirmesine de olanak verecek bir güncelleme geri dönüyor.

Kilit Ekranı ve Yeni Saat Tasarımı

Android 12 ile gelen yeniliklerden birisi de kilit ekranında bizi karşılayacak olan büyük saat paneli. Android kullanıcılarının saat panellerini görmekte sıkıntı çektikleri aşikardı. Yeni gelen güncelleme ile kilit ekranını kaplayacak büyüklükte bir saat paneli Andorid kullanıcılarını memnun edecek gibi gözüküyor.

Yenilenmiş PIN Kodu Tasarımı

Telefonunu eski tip açmayı seven, parmak izi veya yüz tanıma kullanmayan Android kullanıcıları için güzel bir güncelleme olan yeni PIN kodu tasarımı, kullanıcıyı daha büyük tuş paneli ve pastel tonları ile karşılayacak.

Yenilenmiş Kilit Ekranı Bildirim Paneli Tasarımı

Android 12 güncellemesiyle bildirimler kilit ekranında uygulamalara göre gruplanacak. Aynı uygulama içerisinde de bildirimler konusuna göre gruplandırılacak. Bu güncellemenin en dikkat çeken özelliği ise istenmeyen bildirimlerin ertelenebilmesi. Bildirim erteleme özelliği ile kullanıcı, karşısına çıkmasını istemediği bildirimleri erteleyebiliyor olacak.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Yenilenmiş Hızlı Ayarlar Paneli Tasarımı

Yuvarlak ve sıkışık tasarımını dikdörtgen ve geniş bir tasarıma bırakan Hızlı Ayarlar panelinin kullanımı kolaylaşacak. Bunun yanı sıra akıllı ev cihazları hızlı ayarlar panelinden kontrol edilebilecek ve bu panelin renkleri kişiselleştirilebilecek.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Tema Renklerini Kişiselleştirebilme Özelliği

Google, Andorid 12 güncellemesi ile, kullanıcısının kullandığı temayı daha fazla kişiselleştirebilmesi için bir adım attı. Ana Ekran tasarımını daha detaylı ve kullanıcının zevkine göre kişiselleştirmesine olanak sağlayan Android 12, yeni ızgara seçeneklerini de kullanıcısına sunacak.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Medya Oynatıcı Widget Tasarımı

Adnroid kullanıcısı, Spotify ve benzeri müzik uygulamalarını kullanırken, hızlı ayarlar panelinde büyük ve geniş bir müzik widgeti ile karşılaşacak. Böylece, kullanıcı müzik dinlerken, müziğini daha rahat ve daha geniş bir widget ile kontrol edebilecek. Hızlı ayarlar menüsündeki güncellemenin yanı sıra müzik widget güncellemesi kilit ekranı için de geçerli olacak. Bu güncelleme ile kullanıcı, müzik widgetının sağ köşesindeki ayarlar kısmından ses düzeyini tuş kullanmadan değiştirebilecek ve bluetooth cihazına dinlediği müziği aktarabilecek.

Yenilenmiş ve Kolay Kullanımı ile Ayarlar Menüsü

Andoid 12 güncellemesinin gelmesiyle karmaşık ve sıkışık ayarlar menüsü tamamen değiştirilmiş olacak. Daha büyük tasarımlarıyla etiketler ve simgeler ayarlar menüsünde yerini alırken, ekstra alt başlıklar ve karmaşık yönlendirmelerin ortadan kalkması ile Android 12, kullanıcının ayarlar menüsünde kaybolmasını engelleyecek.

Anlık Düzenlenebilen Ekran Fotoğrafı

Android kullanıcıları, iOS’ta bulunan ekran fotoğraflarını anlık düzenleyebilme özelliğine Android 12 ile sahip olacaklar. Bu özelliğin Android işletim sistemine gelmesiyle birlikte bir kullanıcı aldığı ekran görüntüsünü o an düzenleyebilecek, yazı ve emoji ekleyebilecek ve yeniden boyutlandırabilecek.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Kişi Alanı Widget

Android kullanıcısının çok sık görüştüğü ve mesajlaştığı kişiyle daha hızlı ve pratik bir şekilde iletişime geçebilmesi için tasarlanmış bu widget, telefon ekranında geniş bir yer kaplıyor.

Yenilenmiş Tek Elle Kullanım Modu

Android telefonların gittikçe büyüyen ekranlarını tek elle kontrol etmek oldukça zor. Tek elle kullanım modu ile bu zorluk bir nebze olsun azaltılıyor. Android 12 tek elle kullanım modunu daha işlevsel bir hale getirmiş durumda.

PiP Menüsünün Yeniden Boyutlandırılabilmesi

Android kullanıcısının kullandığı video uygulaması ekranda açık değilken bile videoyu izlemeye devam edebilmesini sağlayan PiP özelliği Androidlerde zaten bulunan bir özellikti. Andorid 12 ile PiP menüsü daha işlevsel ve pratik bir hal aldı.

Gizlilik Panosu

Kullanıcılar, artık hangi uygulama verilerini kullanıyor diye sorguluyor ve daha tedbirli davranıyorlar. Android 12, yeni geliştirdiği gizlilik panosu ile kullanıcısına telefonunda indirilmiş uygulamaların verilerini kullanıp kullanmadığını veya hangi verilerini kullandığını gösteriyor. Bu pano ile kullanıcı, hangi uygulamanın kamera, mikrofon ve konum bilgilerine erişimi olup olamayacağını belirleyebilecek.

Android 12’nin Yayın Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Android 12 Eylül Ayında Kullanıma Sunulacak

Android 12’nin Eylül ayı gibi resmi sürüm olarak yayınlanması bekleniyor.

 

İnternet ve teknoloji kategorilerimizde ki diğer haberleri de inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir