Guardians of the Galaxy Oyunu Ne Zaman Çıkacak?
Oyun Sistem Gereksinimleri

Guardıans of the Galaxy Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

Square Enix’in dağıtımını üstlendiği Marvel’s Guardians of the Galaxy video oyunu, Square Enix’in E3 2021 etkinliğinde oyunu tanıtması ve uzun oynayış videosunu paylaşması meraklılarını sevindirdi. Eidos Montreal tarafından geliştirilen Guardians of the Galaxy video oyunu filminden de tanıdığımız yüzleri ekranlara geri getiriyor. Star Lord, Gamora, Drax, Groot ve Rocket’ın bir araya gelerek oluşturduğu kemik kadro, oyunda yer alıyor. Oyun, oyuncunun sadece Star Lord olarak oynamasına izin veriyor.

Guardians of the Galaxy Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

Film ile Oyun Arasındaki Benzerlik ve Farklar

Guardians of the Galaxy çizgi romanında yer alan birçok karakter de oyunda yer alıyor. Çoğu karakter oyunun hikayesi ilerledikçe oyuncunun karşısına çıkıyor. Lady Hellbender gibi birçok kötü karakter de oyunun hikayesinde yer almakta. Eidos Montreal, oyunun filmden ve çizgi romandan esinlenilerek ve baz alınarak yaratıldığı, ancak oyuncuya yeni bir deneyim de yaşatmak istediğini belirtti. Bu nedenle Guardians of the Galaxy video oyunu, orijinal Marvel filmlerinden hikâye ve karakter bazında farklı olacak. Hem karakterleri üzerinde hem de hikayesi üzerinde fazlasıyla değişiklik yapılmış bir Guardians of Galaxy oyunu meraklılarını bekliyor. Star Lord, yani Peter Quill, çizgi romanlarda yer alan 80’ler imajına geri dönmüş durumda. Karanlık mizahına ek olarak punk kırmızısı ceketi ve 80’lere özgü kesimiyle saçları Star Lord’u bildiğimiz halinden bir tık farklı kılıyor. Groot ve Rocket’ın imajları ve karakteristikleri hiç bozulmadan oyuna eklenmiş olsa da Gamora, Drax ve Mantis yeni baştan yaratılmış durumdalar.

Guardians of the Galaxy Temelde Nasıl Oynanıyor?

Square Enix’in E3 2021 etkinliğinde paylaştığı oyunun oynayışında belirtildiği gibi haritadan belirli bir görev seçiliyor ve Star Lord ve ekibi gemisiyle bu görevin gerçekleşeceği bölgeye uçuyor. Haritanın seçilen bölümüne ulaştıktan sonra çizgisel bir şekilde ilerleyen oyun, oyuncusuna az da olsa serbestlik tanıyor.

Oyuncunun Star Lord olarak oynadığı Guardians of the Galaxy oyununda ekibin geri kalanı yapay zekâ ile hareket etmekte.  Ancak Star Lord, ekip arkadaşlarına emirler verebilir ve onları yönlendirebilir durumda. Takımdaki herkesin 4 farklı yeteneği bulunmakta. Star Lord takım lideri olarak ekibindeki herkese yeteneklerine göre emirler verebiliyor ve belirlenen görevi tamamlamaya çalışıyor.

Guardians of the Galaxy oyunu, çizgisel hikayesinin yanı sıra rol yapma elementlerini de oyuncusuna sunuyor. Bu rol yapma özelliği sadece bölüm başlarında değil, görev sırasında da ekip birbiri ile tartışırken oyuncunun karşısına çıkıyor. Star Lord olarak oyuncu, bu tartışmalarda taraf tutarak ve orta yolu bulmaya çalışarak tartışmayı sonlandırmak durumunda. Star Lord tuttuğu tarafa göre oyunun gidişatını etkileyecek kararlarda bulunmuş oluyor. Tarafını tutmadığı takım arkadaşı oyunun ilerleyen zamanlarında Star Lord’un emirlerine uymayabiliyor. Star Lord’un yaptığı veya yapmadığı seçimler ne zaman yaptığı veya ne zaman fikrini değiştirdiğine bağlı olarak oyunun gidişatını etkileyecek. Ancak oyunun temeli yine de aynı kalacak.

Guardians of the Galaxy Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

 

Guardians of the Galaxy Sistem Gereksinimleri (Tahmini)

Minimum:

İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)

İşlemci: Intel Core i3-4160, AMD Ryzen 3 1200

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GTX 970, Radeon RX 470 (4 GB VRAM)

Önerilen:

İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)

İşlemci: Intel Core i5-11400F, AMD Ryzen 5 2600X

Bellek: 16 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070, Radeon RX 580 (8 GB VRAM)

Guardians of the Galaxy Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

Ön siparişe çoktan açılmış olan Guardians of the Galaxy, 26 Ekim 2021’de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

Oyun sistem gereksinimleri, güncel oyun haberleri ve daha fazlası için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir