Iron Man’in Marvel Dünyasına Nasıl Geri Döneceğine Dair En Sağlam Teori
Sinema

Iron Man Marvel Evrenine Nasıl Geri Dönebilir?

Marvel evreninin en sevilen, karizmatik, akıllı, lider ruhlu ve esprili karakteri Tony Stark, Marvel’ın End Game filminde kahramanca bir ölümle ekranlara veda etmişti. Robert Downey Jr.’ın hayat verdiği Tony Stark, Spider-Man filmlerinde fazlasıyla anılacak gibi dursa da hayranları Iron Man’in Marvel evrenine geri dönmesini çok istiyor. Iron Man’in nasıl geri döneceğine dair fazlasıyla teori ortaya atılmış durumda. Marvel Studios’dan Tony Stark’ın dönüşüne dair pek bir ip ucu gelmese de teorilerden en yaşanabilir olanını inceleyelim istedik.

Iron Man’in Marvel Dünyasına Nasıl Geri Döneceğine Dair En Sağlam Teori

12 senelik bir süreçle kalpleri kazanan ve Marvel evrenine adını kazımış olan Tony Stark karakteri bir parmak şaklatması ile geri gelmeyecektir. Marvel Studios, gelecek 10 sene için sağlam bir senaryo oluşturmuş ve gelecek filmlerini planlamış durumda. Bu nedenle bu 10 sene içerisinde yeniden karşımıza çıkacak birçok Marvel çizgi roman karakteri ve yeni Avengers ekibi, Tony Stark’ın geri dönüşünü beklediğini hayranlarına unutturacaktır. Bu bağlamda, Marvel Studios, 10 senenin sonunda End Game gibi sağlam bir film ile dönemi kapatırsa, Iron Man ve Captain America gibi karakterleri bu filmde görmek mümkün olabilir.

Yapay Zeka Teorisi

Tony Stark’ın geliştirdiği yapay zekâ teknolojisi, ölümünden sonra kızının gözlerinin içine bakarak seni üç bin kez seviyorum diyebilecek kadar güçlü bir teknoloji. Ardında bıraktığı zırhlar, adını bile henüz koyamadığımız birden fazla teknolojik alet ve Peter’a bıraktığı Edith isimli gözlük, aslında “ölümünden sonra bile hala kahramanın” kendisi olduğunu göstermekte.

Tony Stark, ölümünden sonra bu gelişmiş teknolojiyi Peter’ı korumak için de kullandıysa, kendi öz kızı için de ardında sağlam bir teknoloji bırakmış olabilir. Kendisini bizzat yapay zekaya dönüştürmüş bir biçimde geri dönebilecek Tony Stark’ı görebilmek için hayranları, kızının büyümesini beklemek zorunda kalabilir. İçine kapanık ve babasız büyüyecek olan kızı Morgan Stark, kendini korumak için yapay zekanın da yardımıyla zırh yaparak bir kahramana dönüşebilir. Bu kahramanlık yolunda ona yol gösterecek isimse yeni ve genç Avengers ekibinin yeni ismi Spider-Man olacaktır.

Iron Man’in Marvel Dünyasına Nasıl Geri Döneceğine Dair En Sağlam Teori

Paralel Evren Teorisi

Yapay zekâ teorisinin yanı sıra, Tony’nin kanlı ve canlı geri dönüşünü isteyenler için, paralel evren teorisini de açıklayalım. Paralel evrenler konusunda kendini geliştirmeye devam eden Marvel Studios, Doctor Strange’in ikinci filmiyle paralel evren senaryosunda tüm Marvel kahramanlarını tek bir filmde toplayabilme ihtimalini bizlere sunuyor. Çizgi romanlarında Avengers Illuminati ekibi, tüm dünya için gizli kararlar alan gizli bir örgüt olarak varlığını sürdürüyor. Ve bu üstün zekalı Illuminati ekibini kuran da Tony Stark. Marvel Studios, bu ekibi sinematik evrene de kurmak istiyor. 10 sene önce, Iron Man 2 filminde Illuminati isimli uygulamayı Tony Stark’ın telefonunda görmüştük. Gelecek Marvel filmlerinde bu ekibi kanlı canlı görmek de mümkün.

Çizgi romandaki Illuminati ekibindeki her kahraman, bir sonsuzluk taşına sahip ve sahip olduğu taşı korumakla yükümlü. Farklı paralel evrenlerden toplanan farklı taşlar ve koruyucuları, sadece üstün bir görev için bu taşları bir araya getirebilirler. Doctor Strange’in yeni filminde birçok paralel evren ile ve bu evrenlerden gelebilecek birçok kahramana hazırlıklıyız. Bu kahramanların arasında, sonsuzluk taşlarını taşıyan Illuminati üyeleri de olabilir.

Bu paralel evrenlerin bir tanesine uğrayan Doctor Strange’in peşinde, mutlu ve huzurlu yaşayan bir Tony Stark’ı görmemiz mümkünken, bu evrenlerden çekip alınmış ve bir fragmana yerleştirilmiş Iron Man görmemiz de gayet mümkün.

Marvel evreninden en güncel haber için buraya tıklayabilir ve sinema ile ilgili haberlerimize de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir