Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı
Sinema

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

Black Panther’in Akıllara Kazınan İlk Filmine Kısa Bir Bakış

Marvel Comic karakteri olan ve aynı isimle filmi çekilen Black Panther, vizyona girdiği 2018 yılında büyük bir ses getirmişti. Marvel Studios tarafından yapımcılığı üstlenilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtıcılığı yapılan Black Panther, Marvel Sinematik Evreninin 18. filmi.  Ryan Coogler tarafından yönetilen filmin baş rollerini Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurria, Martin Freeman ve daha birçok isim paylaşıyor.

Black Panther karakterine hayat veren ve Marvel Sinematik Evreninde kalpleri kazanan Chadwick Boseman, geçirdiği kanser dolayısıyla hem hayranlarına hem de sevenlerine geçtiğimiz 2020 Ağustos ayında veda etmişti. Ölümüyle hem Marvel ekibini hem de hayranlarını şaşırtan Boseman, başarılı bir şekilde canlandırdığı Black Panther karakterini de beraberinde götürdü.

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

Chadwick Boseman’ın Yerini Birisi Alacak Mı?

Marvel, Chadwick Boseman’ın yerine yeni bir oyuncu getirmeyeceğini ya da dijital ortamda yaratılmış bir Boseman’ın Black Panther karakterini canlandırmayacağını belirtmişti. Bunun yanı sıra gelecek Black Panther filmlerinde Black Panther karakterinin yer almayacağının da altını çizmişti. Black Panther: Wakanda Forever filmi için açıklamada bulunan Marvel Studios Başkanı Kevin Fiege, Black Panther devam filmini “Chad’in bizimle gurur duymasını sağlayacak şekilde yapacağız” diyerek onurlandırdı.

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

Marvel Sinematik Evrenin başrollerini oluşturan siyahi kadroya ve siyahi yönetmene sahip ilk filmi Black Panther, dünya çapında çok sevilmiş ve kıyafet tasarımlarıyla gündemde fazlasıyla konuşulmuştu. Marvel hayranları, Chadwick Boseman’ın ani ve şok edici ayrılığıyla Black Panther serisinin gelecek filmlerinin ilk filmin tadını veremeyecek olmasından korkuyorlar. Black Panther: Wakanda Forever filminde, ilk filmde yer alan, güçlü kadın karakterleriyle ve kilit rolleriyle filme hayat katan Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira ve Angela Bassett gibi isimler Marvel hayranlarının tekrar karşısına çıkacak.

Black Panther: Wakanda Forever Ne Zaman Vizyona Girecek?

Black Panther: Wakanda Forever Çekimleri Başladı

2018’de vizyona giren Black Panther filminin devam filmi niteliğinde olan, Chadwick Boseman’ın anısına hazırlanan Black Panther: Wakanda Foever filminin vizyon tarihi 8 Temmuz 2022 olarak planlanmakta. Devam filminin yanı sıra, Disney+’ ta yayımlanacak olan, Wakanda evreninde geçecek bir televizyon dizisinin da hazırlıklarına başlanmış durumda.

 

Marvel Sinematik evreninden güncel haberlere ve sinema ile ilgili diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir