Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?
Sinema

Dune, Venedik Film Festivali’nde 6 Dakika Alkışlandı

Dune(2021) Filmi Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde Yaptı ve 6 Dakika Ayakta Alkışlandı

Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?




Frank Hebert’in aynı isimli bilim kurgu kitap serisinden uyarlanan Dune, 78. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde 3 Eylül 2021’de prömiyerini yaptı. Denis Villeneuve’un yönetmen koltuğunda oturduğu Dune: Part One, Venedik’te gerçekleşen ilk gösteriminde 6 dakika boyunca alkışlandı.

Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem gibi birçok ünlü isim, Dune filminin oyuncu kadrosunda bulunuyor. Roman olarak basıldığı zaman bilim kurgu dünyasına ismini altın harflerle yazdıran Dune serisinin, yönetmen Denis Villeneuve ve bu güçlü oyuncu kadrosu ile sinema tarihini de derinden etkilemesi bekleniyor.

İlk Gösterimden Sonra Geri Dönüşler Ne Şekilde Oldu?

Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

2021 İtalya Venedik Uluslararası Film Festivali’nde prömiyerini yaptıktan sonra 6 dakika alkışlanan Dune filmi için ilk etaptaki geri dönüşler ve çoğu eleştiriler olumlu yönde denilebilir. Eleştirilerin bir bölümü romandaki hikâyenin sinema ekranlarına aktarılmasında başarılı olunamadığını da içermekte. Film vizyona girene dek eleştirmenlerin büyük bir çoğunluğundan görüşlerini alamayacak olsak da Venedik’teki prömiyerden ayrılanlar Dune hakkında düşündüklerini kendi sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Awais Irfan, Dune filmi için tüm zamanların en iyi filmlerinden olduğunu söyledi. Dune filminin, ses görüntü ve hikâye anlatımı harmanının mükemmel olduğunun da altını çizdi.

Lorenzo Ciorcalo, özellikle filmin oyuncularının başarısından söz etti. “Kaosun içindeki zarafet” olarak betimlediği Dune filminin heyecanının ilerleyen her dakika arttığını ve bunun izleyiciye başarılı bir şekilde aktarıldığını da söyledi.

Marvin Wiechart, Dune filminin “dünya dışından” olduğunu ve şimdiye kadar ki başka hiçbir sinema deneyimine benzemediğini açıkladı. 78. Venedik Film Festivali’nde bu filmi izlemenin tarihe tanıklık etmek olduğunu ve bu filmin sinemanın gelecek 10 yılını şekillendirecek nitelikte olduğunu da belirtti.

Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Sabırsızlıkla Beklenen Dune Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Arrival (2016), Enemy (2013), Blade Runner 2049 (2017) ve Prisoners(2013) gibi filmleriyle dönemin en iyi yönetmenlerinden sayılan Denis Villeneuve, Frank Hebert’in ünlü bilim kurgu roman serisi Dune için hazırlıklarına 2017 senesinde başladı. 2020’de gösterime girmesi planlanan Dune, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. Şimdiyse filmin, Amerika Birleşik Devletleri’nde 22 Ocak 2021’de 3D olarak gösterime girmesi planlanıyor. Warner Bros. Pictures’ın distribütörlüğünü yaptığı Dune filmi, HBO Max’te de eşzamanlı olarak gösterime sokulacak ve 31 gün boyunca yayında kalacak.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir