Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı
Teknoloji Yaşam

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

Amazon’un Yeni Akıllı Robot’u Astro, Disney’in Sevilen Karakteri Wall-E’yi Hatırlatıyor

Amazon, ev teknolojilerine yenisini eklediği akıllı ev robotu Astro’yu, özelliklerini ve fiyatını açıkladı. Astro, kullanıcıların evinde sıra dışı bir durum olduğunda bildirme özelliğine de sahip.

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

İçinde bulunduğumuz milenyum çağında, her alanda gelişen teknoloji, ev ve yaşam alanında da hızla gelişmekte. Gittikçe yaygınlaşan ve teknolojinin iyi taraflarından sayılan evini uzaktan kontrol edebilme teknolojisi için kullanıcıların farklı ürünleri satın alması gerekiyor. Bu farklı ürünleri ayrı ayrı satın almak yerine tek bir ürüne sığdıran Amazon, Astro’yu tanıtarak akıllı ev ürünlerinde çığır açan bir teknolojiyi duyurmuş oldu.

“Alexa’nın tekerleklisi” diye tanımlayabileceğimiz Astro, aslında Alexa’dan temel alınarak yaratılmış, çok daha üstün bir ev teknolojisi ürünü.

Astro’nun Öne Çıkan Özellikleri Neler?

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

Evin güvenlik ve huzur kontrolünü yapan Astro, evin içerisinde devriye gezerek evde var olabilecek herhangi bir tersliği veya sıradan olmayan bir durumu belirleyerek kullanıcının telefonuna bildirim gönderiyor. Sahip olduğu kamera sayesinde gördüklerini kaydedebiliyor ve kullanıcı Astro’nun kamerasına uzaktan bağlanarak Astro’nun gördüklerini görebiliyor.

Astro, belirli alanlara girip giremeyeceğini de biliyor. Kullanıcı, Astro’yu sadece belli oda ve bölgelere girebilecek şekilde programlayabiliyor. Ayrıca kamera ve mikrofonu da devre dışı bırakılarak devriye gezme özelliği de sona erdirilebiliyor.

Ayrıca kullanıcı, Astro’ya kendisini takip etmesini söyleyebiliyor veya birisine mesaj iletmesini rica edebiliyor.

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

Astro, yoğunluğun az olduğu yerlerde geziniyor ve ayrıca şarjının bittiğini fark ettiğinde de kendini şarj etmek için kenara çekiliyor.

Astro App ile kullanıcı, görmek istediği odayı seçerek Astro’yu o odaya yollayabiliyor ve kamera bağlantısı sayesinde evin içerisinde kontrol etmek istediği noktayı görebiliyor. Periskop kamerası sayesinde Astro, sizin görmek istediğiniz yere kamerasını yükseltip alçaltabiliyor. Şüpheli durumlarda da siren sesi ile sizi uyarabiliyor.

Alexa Together ile gelecek özelliği sayesinde de Astro, sevdiklerinize de yardımcı olabilecek. Yaşça büyük aile üyelerinin alışveriş listelerini, ilaç hatırlatmalarını ve kargo uyarılarını bilebilecek bir kapasiteye sahip olan Astro, acil durumlarda da profesyonellere ulaşabilecek.

Telefondan birisini görüntülü aramak istediğinizde Astro’dan rica edebilir, farklı bir odada oturan ev arkadaşınıza ihtiyacı olan makası Astro ile yollayabilirsiniz.

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

Astro’nun Teknik Özellikleri

  • Ölçüleri:                                                                                                                                                                                                                                Cihaz: 16.7” L x 9.8” W x 17.3” H (424mm x 250mm x 440mm)
    Şarj: 11.0” L x 10.4” W x 5.0” H (280mm x 264mm x 127mm)
  • Ağırlık:
    Cihaz: 20.6 lbs (9.35 kg)
    Şarj: 3.9 lbs (1.75 kg)
  • 45 dakika süren şarj süresi
  • 10.1” HD dokunmatik ekran görüntüsü, 1280×800 çözünürlük
  • 5MP bezel kamera
  • 1080p Periscope kamera, 132°’lik görüş alanı
  • Wifi bağlantısı
  • Bluetooth bağlantısı
  • Port: USB-C
  • 1 senelik garanti

Amazon Yeni Akıllı Robotu Astro’yu Tanıttı

Amazon, Astro’yu Ne Zaman Satışa Çıkartacak?

Kesin bir tarih verilmemiş olsa da, Astro’nun ön satışının 1 Ocak 2022’den önce açılacağı düşünülmekte.

Evinizin Robotu Astro’nun Fiyatı Ne Kadar?

Amazon, Astro’nun ABD fiyatını 999,99 dolar olarak açıkladı. Bu fiyatın sadece satışa çıktığı ilk süreç için geçerli olacağını da açıklayan Amazon, Astro’nun fiyatının 1.449,99 dolara yükseleceğinin de altını çizdi. Türkiye fiyatı dolarla karşılaştırıldığında yaklaşık 12.875 TL’ye tekabül edecek.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir