Buzz Lightyear 2022
Sinema

Disney Lightyear Filminin İlk Orijinal Fragmanını Yayımladı

Buzz Lightyear 2022

Toy Story’nin Sevilen Karakteri Buzz Lightyear’ın Filminden İlk Fragman Yayımlandı

1995 senesinden bu yana animasyon tarihine adını kazıtmış seri Toy Story’nin sevilen karakteri Buzz Lightyear’ın filminden ilk fragman geldi.

Buzz Lightyear 2022

Bilgisayar ile geliştirilmiş komedi animasyon filmi olan Toy Story, yani Oyuncak Hikâyesi, Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından üretilmiş ve Walt Disney Pictures tarafından da filmin dağıtıcılığı üstlenilmiştir. Oyuncak Hikâyesi (1995), yediden yetmişe çok sevilen bir animasyon filmi olmasının yanı sıra, ilk kez, tamamen bir bilgisayar ile üretilmiş animasyon filmi olma özelliğini de taşır. Ayrıca film, Pixar’ın da ilk filmidir. John Lasseter tarafından yönetilen Oyuncak Hikâyesi’nin senaryosun, Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen ve Alec Sokolow gibi isimler tarafından yazılmıştır.

Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Jim Varney, Annie Potts, R. Lee Ermey, John Morris, Laurie Metcalf ve Erik von Detten gibi isimlerin karakterlerine can verdiği Oyuncak Hikâyesi’nin biri 1999, diğeri 2019 yılında vizyona girmiş iki tane de devam filmi var.

Buzz Lightyear 2022

İlk filmi kadar izleyicisini kendine çekemeyen Oyuncak Hikayesi 3 (2019) filminden sonra Disney, sevindirici bir haber ile izleyicisinin hayal kırıklığını az da olsa hafifletmişti. Oyuncak Hikayesi serisinin en sevilen karakterlerinden birisi olan Buzz Lightyear’ın geçmişine odaklanılacak bir filmin çekileceğine dair Disney açıklamada bulunmuştu. Ancak günümüze kadar Disney, herhangi başka bir haber veya bir açıklamada bulunmamıştı. Filme dair ilk görüntüleri ve haberleri öğrendiğimiz ilk orijinal fragman bugün Disney tarafından yayımlandı.

Işıkyılı Filminin İlk Resmi Fragmanı

Lightyear Karakterini Kim Seslendirecek?

Lightyear filminde Buzz karakterine ses verecek olan isimse Chris Evans olacak. Evans, Lightyear karakterini canlandırdığı deneyimini heyecanlı ve sevinç dolu sözlerle anlatıyor. Bu karaktere ses veriyor olmanın bir hayali gerçekleştirmek olduğuna vurgu yapıyor. “Herkes bir hayalin gerçekleşmesi ifadesini çok fazla kullanıyor. Ancak hayatım boyunca hiç bu kadar içten kullanmamıştım bu sözü. Beni tanıyan herkes, animasyon filmlerine olan sevgimin çok derin olduğunu bilir. Pixar ailesinin bir parçası olacağıma ve hikâye anlatış biçimleri eşsiz olan, gerçekten muhteşem sanatçılarla çalıştığıma inanamıyorum. Onları çalışırken izlemek sihirden başka bir şey değil. Her gün kendimi çimdikliyorum.”

Buzz Lightyear 2022

Işıkyılı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Buzz Lightyear karakterinin geçmişini anlatacak yapımın yönetmen koltuğunda Pixar animatörü Angus MacLane oturuyor. Buzz’ın gerçek bir astronot olarak uzayda yolcuğunu izleyeceğimiz bu animasyon filmi 17 Haziran 2022’de vizyona girecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir