Oyun

Netflix ‘te Popüler Wednesday Hakkında 5 Detay

NETFLIX’IN POPÜLER DİZİSİ WEDNESDAY SEVERLERİN HOŞUNA GİDECEK 5 DETAY

Netflix Popüler diziler arasında 2022 yılının en çok ilgi çeken dizilerinden biri olan Wednesday, 1. sezonuyla platformda 23 Kasım’da yayınlandı. Platformun seyirci kitlesini harekete geçiren dizi 8 bölümden oluşuyor. Wednesday dizisinin yönetmeni Tim Burton; yaratıcıları ise Alfred Gough, Miles Millar. Dizininin oyuncu kadrosunda ise Jenna Ortega,Gwendoline Christie,Riki Lindhome gibi isimler yer alıyor. Dizi 93 ülkede 10 yapımdan birisi oldu. Gösterime girdiği ilk hafta 341 milyon izleyicinin radarına girdi.

Wednesday; Zeki ve alaycı Wednesday Addams’ın Nevermore Akademisi’nde yeni dostlar edinir, düşman kazanmasıyla başlayan doğa üstü olayları konu alıyor.  Dizideki asıl amaçsa Wednesday okulda gerçekleşen ardı ardına cinayetleri çözmenin peşine düşmesi ve neden kaynaklandığını bulma sürecidir.  Diziyi sevmek için hayranları adına birçok neden ve detay var. İşte bu 5 detay izleyicinin hoşuna gidecek;  seyirciyi çıkması muhtemel 2.sezona hazırlayacak.

  1. Netflix Wednesday Dizisi Yönetmeni: Tim Burton

Bunlardan en başında ise dizinin yönetmeninin Tim Burton olması. Biraz çocuksu, biraz hayalperest, neşeli ve hüzünlü özel hikayelere yer veren işlere imza atan yönetmenin adıyla izleyicilerin gönlünü fethetti. Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Makaseller gibi farklı yapıtları bulunan Burton’ın kadrajı Wednesday severler için hoş bir detay. Wednesday dizisindeki karakterlerin tuhaf yanları “bu işte bir Tim Burton var” dedirtiyor.

  1. Gerçek Bir Aile: Addams Ailesi

Enteresanlıklarla dolu Wednesday Addams isminin derin bir hikayesi var. Addams ismi aslında ünlü bir karikatür ve çokça film ve dizi versiyonu yapılan bir aynı adlı aileden geliyor. Amerikalı ünlü karikatürist Charles Addams’ın kaleminden çıkan eser, kara mizah ve gotik bir evreni konu ediniyor. İddialara göreyse Addams ailesi karikatüristin gerçek hayatından kesitler yansıtıyor.

Addams ailesinin ilk gözüktüğü yerlerden biri de Scooby- Doo adlı çizgi film serisi olmakla  beraber aile üyelerinden Wednesday karakterinin öğrencilik zamanları gösteriliyor. Dizide öne çıkan detaylardan biri de tamamen saçtan oluşan Kuzen Itt’in konuşmasının anlaşılmamasının sebebi de abuk subuk kelimelerin ses kaydının hızlandırılarak seslendirmesi yapılması olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle karakterin söyledikleri konudan tamamen bağımsız ve alakasız.

  1. Dizinin başrolü ise yeni jenerasyon oyunculardan Jenna Ortega’ya ait

Dizide Wednesday Addams karakterine hayat veren Jenna Ortega, yeni jenerasyonun sevilen oyuncularından. Netflix kullanıcıları ise oyuncuyu You dizisinin ilk sezonunda yer aldığını hatırlayacaktır. Dizide oyuncuya eşlik eden dünyaca ünlü isimler de var. Catherine Zeta-Jones  ve Luis Guzman dizinin kadrosunda yer alıyor.

  1. Netflix Wednesday Dizisinin İkonik Evreni

Wednesday dizisi ardı sıra gerçekleşen cinayetlerin peşine düşen Wednesday Addams karakterini konu alıyor. Dizinin evreni kara mizah ve gotik tarzındadır. Dizinin moda konusu olacak farklı karakterlere sahip. Nevermore Akademisi adında kurgulanan mekanda olaylar gerçekleşiyor. Sinsi düşmanlar, doğa üstü olaylar ve cinayetler arasında Wednesday’in hem zeki hem de alaycı tavrı dizide garip bir hava verirken karakterin üzerindeki el ise en çok hatırlanacak kısımlardan biri.

  1. Merakla Takip Edilen Sürükleyici Netflix Sahneleri

Netflix dijital platformunda yayınlanan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dizinin her karakteri birbirinden ikonik ve doğaüstü hikayelerle meraklandıran sahnelere yer veriyor. Wednesday karakterinin zeki ve alaycı hareketleri gerilimi kimi zaman artırıyor. En çok konuşulan kısım ise final sahnesi oldu. 2. Sezona ışık yakan sahne şimdiden dizi severler için oldukça heyecanlı.

 

Diziyi izlemediyseniz hemen Buradaki Bağlantıyı Tıklayarak veya aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz;

https://www.netflix.com/title/81231974

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir